VARUMÄRKEN

davines+2.jpg

Davines

1983 Grundade familjen Bollati Davines Group i Parma, Italien. Davines började som ett forsknings-laboratorium som producerade exklusiva hår- och hudvårdsprodukter för välkända kosmetikföretag runt om i världen. 1993 Davines föds som varumärke för skönhetsprodukter för professionella kunder. Producering av design och formula samt tillverkning sker vid huvudkontoret och laboratorier i Parma. 1996 Lanserades hudvårdsserien [ comfort zone ] för exklusiva spaanläggningar och hudvårdssalonger. 2004-2007 Davines blir ett internationellt varumärke och kontor öppnas i London, Paris, Mexico City och New York. 2010-2013 Davines Akademier öppnas i London och Paris. Vi inleder ett exklusivt samarbete med Angelo Seminara, som blir Davines Artistic Director. 2014 – Ny filial i Deventer, Nederländerna öppnas. Davines distribueras i 81 länder och består av en mångkulturell personal från 27 olika länder.

.

6-BC12_80_r6.jpg

Aveda

Aveda är en ekologisk pionjär och har sedan starten 1978 varit ledande inom botanisk skönhetsvård. Varumärket har försett skönhetsindustrin med hud och hårvård, smink och dofter baserade på rena blom- och växtextrakt. Tillsammans med detta finns en mängd livsstilsprodukter som te, doftljus och aromoljor för inre välmående.

Under studier i Himalaya 1971 introducerades grundaren av Aveda, Horst Rechelbacher, för de helande egenskaperna av Ayurveda, den indiska läran om god hälsa. Aveda betyder ”all-kunskap” på sanskrit. Och i mer än tre decennier har företaget arbetat för att tänja på gränserna mellan skönhet, näringsliv och produktutveckling och skapat ett företag med ett samvete.