e832d5a739612eaf41e9afd2cb4ab14a.jpg

Davines

1983 Grundade familjen Bollati Davines Group i Parma, Italien. Davines började som ett forsknings-laboratorium som producerade exklusiva hår- och hudvårdsprodukter för välkända kosmetikföretag runt om i världen. 1993 Davines föds som varumärke för skönhetsprodukter för professionella kunder. Producering av design och formula samt tillverkning sker vid huvudkontoret och laboratorier i Parma. 1996 Lanserades hudvårdsserien [ comfort zone ] för exklusiva spaanläggningar och hudvårdssalonger. 2004-2007 Davines blir ett internationellt varumärke och kontor öppnas i London, Paris, Mexico City och New York. 2010-2013 Davines Akademier öppnas i London och Paris. Vi inleder ett exklusivt samarbete med Angelo Seminara, som blir Davines Artistic Director. 2014 – Ny filial i Deventer, Nederländerna öppnas. Davines distribueras i 81 länder och består av en mångkulturell personal från 27 olika länder.

.

6-BC12_80_r6.jpg

Aveda

Aveda är en ekologisk pionjär och har sedan starten 1978 varit ledande inom botanisk skönhetsvård. Varumärket har försett skönhetsindustrin med hud och hårvård, smink och dofter baserade på rena blom- och växtextrakt. Tillsammans med detta finns en mängd livsstilsprodukter som te, doftljus och aromoljor för inre välmående.

Under studier i Himalaya 1971 introducerades grundaren av Aveda, Horst Rechelbacher, för de helande egenskaperna av Ayurveda, den indiska läran om god hälsa. Aveda betyder ”all-kunskap” på sanskrit. Och i mer än tre decennier har företaget arbetat för att tänja på gränserna mellan skönhet, näringsliv och produktutveckling och skapat ett företag med ett samvete.

 

1389523_199935740377293_652560380_n.jpg

Mr Smith

Enkelhet var nyckelordet som gjorde hårvårdsmärket Mr Smith till en succé efter lansering i Australien 2014. 2016 lanserades premiummärket i Sverige och mottog samma gehör. De innovativa PETA-certifierade produkterna består av ingredienser från växtriket som ger håret en naturlig och livfull känsla. De är fr­ia från sulfater, parabener och andra potentiellt skadliga ämnen.

Efter succé-lanseringen i Australien år 2014 lanserades det australiensiska hårvårdsmärket Mr Smith förra året även på svenska marknaden. Dess kompromisslöshet kring innehåll och design tog premiummärket in på listan över mest sålda inom premium-segmentet och växer kraftigt. Både australiensisk som internationell press har hyllat de lyxiga och hållbara produkterna.

Tillverkade och designade i Australien, bygger seriens 14 produkter på innovativ användning av noggrant utvalda ingredienser från växtriket såsom kakaofrön, mandarin, avokado och rosengeranium. Med gedigen forskning och utprovning har utvecklarna selektivt valt ingredienserna för att skapa en unik och högpresterande känsla. Produkterna återfuktar och vårdar håret samtidigt som de skapar naturlig rörlighet och lyster. Främst framkommande hos stylingprodukterna som bidrar med effekt och funktion utan känslan av produkten i håret.

Precis som på catwalken är rörlighet och livfullhet i håret det viktiga och det man velat uppnå med produkterna”, säger Freda Rossidis, utvecklingsdelaktig och Session-stylist åt flera modehus.

Mr Smiths produkter innehåller inga sulfater, parabener eller andra potentiellt skadliga ämnen. De har heller aldrig testats på djur och är certifierade av PETA.

 

 Apotheke  APOTHEKE är baserat i Brooklyn, New York och tillverkar handgjorda tvålar, hudvårdsprodukter och ljus med naturliga råvaror.  Tvålarna produceras på ett gammaldags sätt med endast naturliga oljor, fetter och lut. Doftsättningen görs med eteriska oljor från växtriket. Alla tvålar är handgjorda och produceras i liten skala för att bibehålla en hög kvalitet.  Produktsortimentet har utökat successivt och består i dagsläget av 15 produkter, inklusive ljus, fasta och flytande tvålar, lotions, Body Scrubs, badsalter och ansiktsprodukter.  Apothekes grundare Chrissy Fichtl och Sebastian Picasso lever och arbetar fortfarande i produktionen i stadsdelen Red Hook i Brooklyn, New York.  .

Apotheke

APOTHEKE är baserat i Brooklyn, New York och tillverkar handgjorda tvålar, hudvårdsprodukter och ljus med naturliga råvaror.

Tvålarna produceras på ett gammaldags sätt med endast naturliga oljor, fetter och lut. Doftsättningen görs med eteriska oljor från växtriket. Alla tvålar är handgjorda och produceras i liten skala för att bibehålla en hög kvalitet.

Produktsortimentet har utökat successivt och består i dagsläget av 15 produkter, inklusive ljus, fasta och flytande tvålar, lotions, Body Scrubs, badsalter och ansiktsprodukter.

Apothekes grundare Chrissy Fichtl och Sebastian Picasso lever och arbetar fortfarande i produktionen i stadsdelen Red Hook i Brooklyn, New York.

.